Sevgili Öğrenciler Sınava bir gün kala vücudunuza sürpriz yaşatmamaya çalışın. Aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya (sınava gireceğiniz saati göz önünde tutarak), benzer yiyecekleri yemeye özen gösterin. Sınav sabahı midenizin alışık olmadığı yiyeceklere çok fazla yüklenmeyin. Sınavdan önce sınav olacağınız okulu ve sınıfı mutlaka görün. Sınav öncesinde zihninizi ve bedeninizi yoracak faaliyetlerde bulunmayın. Zihinsel yorgunluk, son günlerde yeni konular öğrenmeye çalışarak, beyne yeni yüklemeler yapma sonucu ortaya çıkar. Özellikle son gün, ders çalışmayın. Bu çalışma sırasında bazı bilgileri unuttuğunuzu görüp panik yaşayabilirsiniz. Sınavdan bir gün önce ailenizle ve arkadaşlarınızla sınav konusunda konuşmamaya özen gösterin. Sevdiğiniz, sizi rahatlatacak insanlarla bir arada olmaya gayret edin. Bazı insanlar çevrelerine pozitif enerji verirler. O insanı gördüğünüzde bütün dertlerinizi unuttuğunuzu fark edersiniz. Son gün, bu tip arkadaşlarla gününüzü geçirin. Sınavdan önce, sınava gireceğiniz okula ne kadar sürede varabileceğinizi, büyük şehirde yaşıyorsanız trafik olma ihtimalini de düşünerek hesap edin. Mutlaka belli bir süreyi opsiyon olarak bırakın. Sınava götüreceğiniz belgeleri ve malzemeleri sınavdan bir gün önce hazırlayın. Sınav sabahı pozitif enerji verecek, sizin motivasyonunuzu arttıracak müzikleri dinleyin. Sınava giderken su (kan şekerinin düşme ihtimaline karşı kana en çabuk karışacak içecek) almayı unutmayın. Sınavda rahat edebileceğiniz bir kıyafeti tercih edin. Bol giysiler (eşofman gibi), sizi terletmeyecek elbiseler bu açıdan daha uygun olacaktır. Güzel ya da yakışıklı görüneceğim düşüncesiyle kendinizi rahatsız edecek giyeceklere yönelmeniz sıkıntı oluşturabilir. Sevgili arkadaşlar sınava az bir zaman kala gergin ve endişeli bir hal almanız ve kafanıza gereksiz ve sizi rahatsız edici bir sürü düşüncenin toplanması gayet normaldir. Karşılığında belirli bir zaman ve emek harcanan her şey, gerçekleşmeden önceki anında bireyde kaygı ve heyecan uyandırır. Bunun adının sınav olması gerekmiyor; başka bir şey içinde (bir ev veya araba almak için çalışmak, bahçenizde sebze yetiştirmek, bir arkadaşınızı kazanmak için çalışmak v.s.) çalışmış ve emeğinizin karşılığını alma beklentisi kurmuş olabilirsiniz. Size önerimiz şu günlerde içinizde yaşadığınız kaygı ve korku verici stres unsurlarını normal bir şey olarak kabul etmeniz ve sınava az bir zaman kala çalışma performansınızı daha da yükseltmenizdir. Sınav anındaki performansınızın %30’nu psikolojik etmenler belirleyecektir. Özgüveniniz önünüzdeki kapıyı açmada kullanacağınız en etkili anahtarınız olacaktır. Sınav anında sadece sınavı düşünün, sorulara iyi odaklanın, kendinizi en iyi hissettiğiniz konunun sorularını çözerek sınava başlayın. İyi başlarsanız ve iyi düşünürseniz emin olun iyi olur. Tüm emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde almanız dileğiyle, sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim…
Sevgili Öğrenciler
Sınava bir gün kala vücudunuza sürpriz yaşatmamaya çalışın. Aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya (sınava gireceğiniz saati göz önünde tutarak), benzer yiyecekleri yemeye özen gösterin. Sınav sabahı midenizin alışık olmadığı yiyeceklere çok fazla yüklenmeyin.
Sınavdan önce sınav olacağınız okulu ve sınıfı mutlaka görün.
Sınav öncesinde zihninizi ve bedeninizi yoracak faaliyetlerde bulunmayın. Zihinsel yorgunluk, son günlerde yeni konular öğrenmeye çalışarak, beyne yeni yüklemeler yapma sonucu ortaya çıkar. Özellikle son gün, ders çalışmayın. Bu çalışma sırasında bazı bilgileri unuttuğunuzu görüp panik yaşayabilirsiniz.
Sınavdan bir gün önce ailenizle ve arkadaşlarınızla sınav konusunda konuşmamaya özen gösterin. Sevdiğiniz, sizi rahatlatacak insanlarla bir arada olmaya gayret edin. Bazı insanlar çevrelerine pozitif enerji verirler. O insanı gördüğünüzde bütün dertlerinizi unuttuğunuzu fark edersiniz. Son gün, bu tip arkadaşlarla gününüzü geçirin.
Sınavdan önce, sınava gireceğiniz okula ne kadar sürede varabileceğinizi, büyük şehirde yaşıyorsanız trafik olma ihtimalini de düşünerek hesap edin. Mutlaka belli bir süreyi opsiyon olarak bırakın.
Sınava götüreceğiniz belgeleri ve malzemeleri sınavdan bir gün önce hazırlayın.
Sınav sabahı pozitif enerji verecek, sizin motivasyonunuzu arttıracak müzikleri dinleyin.
Sınava giderken su (kan şekerinin düşme ihtimaline karşı kana en çabuk karışacak içecek) almayı unutmayın.
Sınavda rahat edebileceğiniz bir kıyafeti tercih edin. Bol giysiler (eşofman gibi), sizi terletmeyecek elbiseler bu açıdan daha uygun olacaktır. Güzel ya da yakışıklı görüneceğim düşüncesiyle kendinizi rahatsız edecek giyeceklere yönelmeniz sıkıntı oluşturabilir.
Sevgili arkadaşlar sınava az bir zaman kala gergin ve endişeli bir hal almanız ve kafanıza gereksiz ve sizi rahatsız edici bir sürü düşüncenin toplanması gayet normaldir. Karşılığında belirli bir zaman ve emek harcanan her şey, gerçekleşmeden önceki anında bireyde kaygı ve heyecan uyandırır. Bunun adının sınav olması gerekmiyor; başka bir şey içinde (bir ev veya araba almak için çalışmak, bahçenizde sebze yetiştirmek, bir arkadaşınızı kazanmak için çalışmak v.s.) çalışmış ve emeğinizin karşılığını alma beklentisi kurmuş olabilirsiniz.
Size önerimiz şu günlerde içinizde yaşadığınız kaygı ve korku verici stres unsurlarını normal bir şey olarak kabul etmeniz ve sınava az bir zaman kala çalışma performansınızı daha da yükseltmenizdir. Sınav anındaki performansınızın %30’nu psikolojik etmenler belirleyecektir.
Özgüveniniz önünüzdeki kapıyı açmada kullanacağınız en etkili anahtarınız olacaktır.
Sınav anında sadece sınavı düşünün, sorulara iyi odaklanın, kendinizi en iyi hissettiğiniz konunun sorularını çözerek sınava başlayın.
İyi başlarsanız ve iyi düşünürseniz emin olun iyi olur.
Tüm emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde almanız dileğiyle, sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim…
Adınız Soyadınız
E-Posta
Girilecek rakam : 840600
Lütfen yukarıdaki rakamları yazınız.